مقالات مقالات .

مقالات

مزایای نصب فلاشینگ نما

ورود باد در سازه و پیچیدن باد موجب کنده و خراب شدن شیروانی سقف می‌گردد. فلاشینگ نما با ممانعت از ورود باد، از این اتفاق جلوگیری می‌کند. علاوه بر این، با عایق بندی نقاط مستعد رطوبت و ایجاد آب بندی سقف و لبه پنجره، از ورود آب به داخل ساختمان و آسیب به نمای داخلی و خارجی پیشگیری می کند. همچنین فلاشینگ ها قابلیت رنگ آمیزی دارند که زیبایی ساختمان را دو چندان می‌کنند. از دیگر مزایای فلاشینگ نما در ساختمان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 


پوشش درزها

افزایش مقاومت

ایجاد ظاهری زیبا برای طراحی نمای ساختمان

مواد اولیه مورد استفاده در فلاشینگ ساختمان

سازه با توجه به نوع کاربردی که دارد با مواد اولیه و جنس‌های مختلفی ساخته شده است. معمولا برای ساخت فلاشینگ از ورق‌های رنگی و گالوانیزه، رنگ کوره یا الکترواستاتیک، ورق سیاه روغنی، ورق فولادی ضد زنگ و ورق آلومینیومی استفاده می‌شود. کیفیت فلاشینگ­ها را می­توان با میزان مقاومت و عدم نفوذپذیری در مقابل آب سنجید.

 


مواد اولیه ساخت فلاشینگ نمامواد اولیه ساخت فلاشینگ ساختمان

 


انواع فلاشینگ نما از نظر کاربرد

فلاشینگ‌ها را علاوه بر شکل و مدل می­توان بر اساس کاربرد دسته بندی کرد. هر یک از فلاشینگ‌های ساختمان نسبت به نوع و مدلی که دارند، در فضاهای متفاوتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه به تقسیم بندی فلاشینگ بر اساس کاربرد می پردازیم:

 


فلاشینگ نمای در و پنجره

فلاشینگ نمای در و پنجره، یک لبه فلزی بالای در یا لبه بالایی پنجره ایجاد می‌کند. این لبه باعث تشکیل قاب دور در یا پنجره می­شود که زیبایی بیشتری به نما می­دهد. فلاشینگ در و پنجره برای آب بندی و عایق بندی لبه‎‌ها، قرنیزهای در و پنجره‌ها و جلوگیری از ورود برف و باران به درون ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. وجود  فلاشینگ نمای در و پنجره از ریزش برف و باران روی شیشه پنجره جلوگیری می‌کند. از فلاشینگ­های پرکاربرد در زمینه در و پنجره می­توان به فلاشینگ چهارچوب قاشقی، فلاشینگ فرانسوی پله دار، فلاشینگ چهارچوب سایه دار، فلاشینگ دو لبه و فلاشینگ چهارچوب دو پله اشاره کرد.

 


فلاشینگ درب و پنجره

 


 فلاشینگ نمای سقف شیروانی 

فلاشینگ سقف شیروانی از نفوذ گرد و غبار جلوگیری می­کند و نمای زیباتری به ساندویچ پانل‌های سقف می‌بخشد. فلاشینگ نمای مورد استفاده برای سقف شیروانی به چند دسته تبدیل می‌شود:

فلاشینگ هلالی: به شکل هلال طراحی و ساخته شده است و در کنار آب بندی، زیبایی بیشتری به نما می‌دهد. معمولاً برای ساخت این مدل فلاشینگ از ورق گالوانیزه در ابعاد و ضخامت های مختلف استفاده می‌کنند. 

 


فلاشینگ سقف شیروانی

 


فلاشینگ پله‌ای: با ظاهری پله مانند برای ظاهر بیرونی و نمای شیروانی استفاده می‌شود. 

 


فلاشینگ آینه‌ای: به دلیل زیبایی و ایجاد ظاهر جذاب برای نمای ساختمان گزینه بسیار مناسبی است. 

 


می­توان به انواع دیگری از این سازه چون فلاشینگ آلاچیق، فلاشینگ تراس، فلاشینگ شاه نشین، فلاشینگ ویلا و فلاشینگ لبه دیواری نیز اشاره کرد که کاربرد کمتری دارند.

 


فلاشینگ سقف و شیروانی

 


 

 فلاشینگ روی دیوار

فلاشینگ‌هایی که برای دیوار استفاده می‌شوند به عنوان پوشش و محافظت کننده در برابر نم و رطوبت کاربرد دارند. این فلاشینگ‌های ساختمان در نقاط اتصال دو دیوار ، سقف و دیوار  نیز با نصب به صورت افقی از داخل یا خارج استفاده می‌شوند.

 


فلاشینگ برای پشت بام

پوشش‌های سنگی که در گذشته در لبه پشت بام استفاده می‌شدند جای خود را با فلاشینگ‌های پشت بام عوض کرده‌اند. سنگ‌های مورد استفاده در گذشته ممکن بود با شکستگی مواجه شوند. اما در فلاشینگ‌های امروزی این مشکلات وجود ندارد و ایمنی هم ایجاد می‌شود. فلاشینگ نمای بام برای درزبندی و غباربندی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

 


 

 


 فلاشینگ برای پیشانی ساختمان 

 


پیشانی ساختمان با هدف جلوگیری از آسیب به ساختمان و نمای آن ایجاد می‌شود. با اجرای فلاشینگ نما می ­توان به شکل بهتری از پیشانی ساختمان محافظت کرد. این فلاشینگ موجب جلوگیری از ریزش برف و باران بر روی نما و درب و پنجره‌ها می­شود و از فرسودگی آن‌ها پیشگیری می‌کند. 

 


 

 


 فلاشینگ آلاچیقفلاشینگ برای محیط های سرباز مانند آلاچیق و پارکینگ

نصب فلاشینگ در محیط های روباز مانند پارکینگ و آلاچیق باعث می‌شود تا از ریزش برف و باران و تابش مستقیم نور خورشید جلوگیری شود. با کمک فلاشینگ احتمال فرسودگی در اثر رطوبت و نور خورشید کاهش می یابد. 

 


تفاوت فلاشینگ نمای داخلی و خارجی چیست؟

فلاشینگ خارجی برای پوشش دور تا دور پشت بام و دیوارهای حیاط و همچنین نمای بیرونی ساختمان استفاده می‌شود. به طور مداوم در معرض تابش نور خورشید و برف و باران و باد است. به کمک فلاشینگ خارجی از ساختمان در برابر آن‌ها حفاظت می­شود. فلاشینگ نمای داخلی برای قسمت­هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که امکان نفوذ آب از آن قسمت بیشتر است. فلاشینگ داخلی، آب وارد شده به داخل را به سمت بیرون هدایت می‌کند و اجازه ورود آب به بخش‌های داخلی را نمی‌دهد.

 


 ضخامت فلاشینگ نمای ساختمان چقدر باید باشد؟ 

فلاشینگ ساختمان با توجه به محل استفاده و کاربرد، ضخامت‌های مختلفی دارد. انتخاب ضخامت مورد نیاز برای فلاشینگ توسط متخصصان این حوزه انجام می‌شود.

 


نحوه اجرای فلاشینگ ساختمان

 اجرای فلاشینگ ساختمان به محل استفاده، بستگی دارد. نوع متریال فلاشینگ از عواملی است که در روش‌ و جزئیات اجرا تاثیر زیادی دارد. برای اجرای درست فلاشینگ نمای ساختمان لازم است از فردی کمک گرفته شود که با انواع فلاشینگ‌ها و روش‌های اجرا آشنایی دارد.

 


فلاشینگ نما را می‌توان روی قسمت­های مختلفی اجرا کرد. به طور مثال روی پیشانی ساختمان، روی آبچکان برف و باران، دو سطح مجزا و همچنین روی پوشش سقف نورگیر قابل نصب است. علاوه بر این، برای پوشش سوله ها، انبارها و کارخانجات صنعتی نیز به کار می رود.

 


اجرای پارتیشن داخلی محوطه اداری صنعتی، تجاری، ورزشی و سردخانه‌های صنعتی با استفاده از ساندویچ پنل، اجرای آبرو در ساختمان های شیب دار، اجرای لمبه کاری و ورق کاری زیر پوشش سقف از دیگر موارد کاربرد فلاشینگ نمای ساختمان است.


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۴ شهریور ۱۴۰۱ساعت: ۰۹:۱۹:۵۸ توسط:admin موضوع: نظرات (0)